1986

1 april 1986 gaat de geschiedenisboeken in als de opstart van Autobedrijf Beguin Oostende. Zaakvoerders Ignace en Ingrid Beguin besluiten om in het ouderlijke huis (vleeswaren Vander Espt) een MITSUBISHI garage op te starten. De automobielsector was Ignace niet vreemd. Hij had ondertussen al zijn ervaring op gedaan als automechanieker in een merkgarage. De infrastructuur langs de Torhoutsesteenweg was oorspronkelijk een vleeswarenbedrijf en dus niet voorzien om als garage te fungeren. Mits enkele kleine aanpassingen konden Ignace en Ingrid aan de slag. De voormalige frigo’s konden gebruikt worden als magazijn.

1993

In 1993 was de infrastructuur te klein geworden en werd de stap gezet naar een grondige verbouwing van de site. Daarmee werd autobedrijf Beguin dan ook een volwaardige garage langs de Torhoutsesteenweg. Door de jaren heen groeide Autobedrijf Beguin uit tot de Mitsubishi 4x4 specialist bij uitstek. Ignace en Ingrid hadden klanten over heel België en zelfs in het buitenland. De Pajero en de L200 lagen aan de basis van dit succesverhaal.

2006

Toen zoon Didier in 2006 het team kwam versterken werd er gezocht naar een extra mogelijkheid om de groei verder te zetten. Al snel bleek het jonge merk KIA de mogelijkheid om dit waar te maken. Een nieuw Merk betekend ook extra ruimte dus werd het aanpalende gebouw (voormalige schoenenwinkel) gekocht. Al snel bleek dit een schot in de roos, vanaf het éérste opendeurweekend in september 2006 nam KIA een vliegende start.

2015

Op vandaag mag Autobedrijf Beguin zich één van de grote spelers in de Oostendse automobielsector noemen. Met de nodige trots kunnen ze dan ook vertellen dat ze in 2015 de Platinum Prestige Dealer Award gewonnen hebben met KIA. Dit is een zéér mooie erkenning voor het jarenlange harde werk.

2016

In September 2016, iets meer dan 30 jaar na de opstart was het terug tijd voor verandering. Gezien de veranderingen binnen de automobielsector werd geopteerd om de verkoop van nieuwe Mitsubishi wagens stop te zetten, en met een nieuw merk te starten. Uiteraard blijft autobedrijf Beguin een perfecte service voor uw MITSUBISHI garanderen! Het Japanse Suzuki is sindsdien ons 2de merk. Ook deze keer nam dit een vliegende start tijdens de opendeurdagen van September 2016 exact 10 jaar na de start met KIA.

Op vandaag telt dit bloeiend bedrijf reeds 13 medewerkers die elke dag streven naar de beste service. Bij ons komen onze klanten steeds op de éérste plaats en net daarom garanderen wij uitzonderlijk kwaliteit, elke dag!