7 JAAR GARANTIE

7 jaar totale fabrieksgarantie! Of 150.000 km, wat het eerst wordt bereikt. De eerste 3 jaar geldt er geen kilometerbeperking.

1. De Kia garantie(2), een nieuwe standaard die u totale gemoedsrust verzekert:

• Een totale garantie op de volledige wagen (met uitzondering van slijtagegevoelige onderdelen - zie punt 5 hieronder), met inbegrip van onderdelen en werkuren. 
• Een fabrieksgarantie verzekerd door de Kia constructeur. 
• Een overdraagbare garantie voor de toekomstige eigenaar(s), volgens de garantievoorwaarden van de Kia fabriek. 
• De beste garantie in de automobielsector in Europa.

2. Op welke wagens is de 7 Jaar garantie van toepassing?

Het 7 jaar garantie-aanbod is geldig op het volledige Kia gamma verkocht door een erkende Kia-verdeler in België of het Groot-Hertogdom Luxemburg vanaf 01.01.2010.

3. Waarom de 7 Jaar fabrieksgarantie zo uniek is?

Kia is de éérste constructeur die een totale fabrieksgarantie van 7 jaar aanbiedt op een nieuwe wagen. Nog geen enkele andere constructeur heeft het aangedurfd om een dergelijke fabrieksgarantie aan te bieden aan zijn klanten. Terwijl de concurrenten u maximum 2 of 3 jaar fabrieksgarantie aanbieden, schenkt Kia u 7 jaar garantie, en dit op de volledige wagen! Zo biedt Kia u de beste garantie aan op de Europese automobielmarkt, zowel inzake duur als draagwijdte van de dekking.
LET OP! De verlengde garantie die sommige merken aanbieden is geen fabrieksgarantie, dit is een bijkomende verzekering die slechts een stukje van de kosten zal dekken.   

4. Waarom kan Kia u zo’n unieke fabrieksgarantie aanbieden?

• De Koreaanse automotive groep waartoe Kia behoort, is de 4de grootste autoconstructeur ter wereld met een productie van 3,8 miljoen wagens per jaar. En dit al sinds 1944. 
• De Kia «Made in Europe» producten worden in de gloednieuwe fabriek in Zilina (Slovakije-EEG) geproduceerd. 
• Voor de productie van deze modellen worden de nieuwste, hoogtechnologische productie- & assemblagetechnieken toegepast. 
• Kia Motors Corporation controleert het volledige productieproces, van de grondstoffen tot de uiteindelijke assemblage. 
• Kwaliteit is een topprioriteit bij Kia, zo is 1 op 15 arbeiders verantwoordelijk voor quality control.

Al deze elementen zijn uw garantie dat Kia wagens produceert van superieure kwaliteit.

5. Wat houdt de Kia fabrieksgarantie nu concreet in?

• Kia biedt een totale fabrieksgarantie aan op alle nieuwe Kia's(2) die bij een Erkende Kia-Verdeler in België of het Groot-Hertogdom Luxemburg verkocht worden. 
• Deze garantie is geldig op de volledige wagen, van de voorbumper tot de achterbumper, en omvat alle onderdelen en werkuren. 
• De fabrieksgarantie dekt elk defect dat kan toegeschreven worden aan een productie-of montagefout bij normaal gebruik. Defecten die het gevolg zijn van een normale slijtage, zoals het verslijten van uw banden, remblokken, ruitenwissers vallen niet onder de garantie.

6. Wat is het voordeel van een garantie die door de constructeur zelf wordt verzekerd?

Kia volgt zijn klanten gedurende 7 jaar zelf op. Er komt geen extern bedrijf aan te pas bij de toepassing van de garantie. Dit betekent dus dat u gedurende 7 jaar verzekerd bent van éénzelfde gesprekpartner, éénzelfde service en dezelfde procedures. U zit dus 7 jaar op rozen bij Kia.

7. Wat als ik meer dan 50.000 km/jaar afleg?

De garantie bedraagt 7 jaar of 150.000 km, volgens het 1ste bereikte criterium. Gedurende de 3 eerste jaren echter, is er voor de toepassing van de garantie geen kilometerbeperking.

8. Als ik mijn wagen wens te verkopen binnen de 7 jaar?

De garantie is gewoon overdraagbaar naar de volgende eigenaar. Verkoopt u uw wagen bv. na 4 jaar, dan kan de nieuwe eigenaar nog genieten van 3 jaar garantie (of max 150.000 km). Dit is trouwens meer dan het garantie-aanbod op «nieuwe voertuigen» bij de Europese automobielmerken. Het garantie-aanbod van Kia verzekert u een excellente restwaarde als u uw wagen wenst te verkopen. Als u voor Kia kiest, dan bent u dankzij het unieke garantie-aanbod verzekerd van een heel goede investering.